Lokaal nieuws vrijdag 19 februari 2021

Vijf veranderingen die je huis meer opleveren

Het is niet makkelijk om van je huis een sfeervol geheel te maken. Door de coronacrisis zijn we genoodzaakt om veel tijd door te brengen thuis. Hierdoor kan je je ergeren aan dingen die je daarvoor nooit opgevallen zijn. Tijd om hier iets aan te doen. Lees in dit artikel welke vijf investeringen in je huis de investering waard zijn. Het hoeft overigens niet eens duur te zijn.

1. Creëer sfeer in je badkamer

De badkamer is een plek waar je tot rust komt. Is het rommelig in je badkamer? Ruim dan eerst goed op. Bekijk daarna kritisch op welke punten je verbetering aan kan brengen. Misschien is het tijd voor een nieuwe vloer of een nieuw meubel. Ook kleine aanpassingen zijn mogelijk denk aan een handdoekenrekje of koop eens planten voor in je badkamer. Is het tijd voor een compleet nieuwe badkamer? Een neutrale tijdloze badkamer is goed voor de verkoop, maar weet je zeker dat je nog jaren op hetzelfde adres blijft wonen ga dan voor je eigen wooncomfort.

2. Geef je keuken een andere look

De keuken is bij vele mensen het centrale middelpunt in huis. De plek waar je met zijn allen om de tafel zit en gezellig bij kan kletsen. En waar kinderen hun rugtas rond laten slingeren. Heb je een oude keuken en ben je er niet meer tevreden over? Dan is het tijd voor iets nieuws, het is echt de moeite waard. Het is slim om geld te besteden aan inbouwapparatuur van goede kwaliteit. Mocht je je huis ooit willen verkopen dan stijgt de waarde van je huis hierdoor. Heb je geen groot budget? Dan kan je denken aan het vervangen van grepen, de kastjes overschilderen in een andere kleur of meer sfeerlicht aanbrengen. Een wandlamp die je kan dimmen geeft je keuken meteen meer stijl.

3. Een thuiswerkplek inrichten

Je laptoptas of je schoudertas dames staat momenteel vaker thuis dan op kantoor. Vandaar dat geld spenderen aan een goede werkplek voor sommigen zelfs noodzakelijk is. Het is belangrijk dat je thuis een plek hebt waar je in alle rust kan werken. Dat is beter dan aan de keukentafel. Heb je ergens in huis een plek over? Richt deze plek dan in als thuiswerkkantoor. Zorg voor voldoende daglicht. Dat kan je onder andere doen door je bureau niet ver van het raam af te plaatsen. Natuurlijk licht is het beste om productief te werken. Natuurlijk moet het licht niet meteen op je beeldscherm vallen, want dat is niet prettig.

4. Kijk eens naar de buitenkant van je huis

Een huis kan er van binnen aantrekkelijk uitzien, maar de buitenkant moet je ook niet vergeten. Wanneer je een voortuin hebt die netjes is, een gevel die goed in de verf zit of nieuwe kozijnen voelt het echt als jouw huis. Heb je zelf geen tijd om de buitenkant aan te pakken huur dan een schilder in of een klusjesman die werkzaamheden uit kan voeren. Vergeet niet om leuke planten in je voortuin te planten. Een kleine aanpassing die het aanzicht meteen verbetert.

5. Vergeet de tuin niet

Buitenkeukens zijn enorm in trek. Sowieso wordt de tuin gezien als verlengstuk van je keuken of woonkamer. Het is niet meteen nodig om dure spullen aan te schaffen voor buiten, maar met een kleine investering zoals een mooi terras of een buitenkeuken heb je net even iets extra’s.

Zoals je ziet zijn er verschillende opties om te investeren in je huis, van groot tot klein. Ben je handig dan kan je zelf de klussen uitvoeren. Ben je niet zo’n klusser? Laat het dan over aan vakmannen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden