Lokaal nieuws dinsdag 09 februari 2021

Wat zijn de voordelen van het kopen van een nieuwbouwhuis?

De een houdt van een oude woning, de ander woont juist het liefst zo modern mogelijk. Neig je meer naar de tweede optie? Dan is een nieuwbouwwoning zeker iets voor jou! Er worden in ons land en in Amsterdam veel nieuwe woningen gebouwd, wat dit absoluut een aantrekkelijke keuze maakt wat de koop betreft. We zetten de voordelen voor je op een rijtje!

Vrij op naam

In de meeste gevallen koop je een nieuwbouwhuis vrij op naam, in tegenstelling tot de koop van een bestaand huis. Dit houdt in dat je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen, en dat de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht inbegrepen zijn in de koopprijs. Dat zijn financiële zaken die zeker voordelig zijn! Ben je niet bekend met deze termen? Een aankoopmakelaar Amsterdam helpt je hier graag bij en maakt alles voor je duidelijk: wel zo prettig bij de aankoop van een huis!

Modern wonen

Voor liefhebbers van een moderne woonstijl is een nieuwbouwwoning een perfecte match. Zo’n huis is immers voorzien van de nieuwste designs, wat betreft bijvoorbeeld de badkamer en keuken. Wat een heerlijk vooruitzicht! Er wordt natuurlijk op allerlei locaties in de stad gebouwd, waarbij er bij ieder woonproject weer net een andere stijl wordt aangehouden. Een goede makelaar Amsterdam is precies van alle bouwprojecten op de hoogte: handig voor jou om die hulp in te schakelen. Zo hoef je niet zelf alle research te doen, wat natuurlijk weer de nodige tijd bespaart.

Duurzaam wonen

Niet alleen de moderne woonstijl telt mee bij een nieuwbouwhuis, je gaat ook nog eens een stuk duurzamer wonen. Zo zijn moderne woningen goed geïsoleerd, ingericht op laag energieverbruik en regelmatig voorzien van slimme systemen zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Dat is een prettige manier van wonen, voor nu én in de toekomst.

Weinig onderhoudskosten

Niet alleen je energiekosten zijn lager bij een nieuwe woning, je hebt ook nog eens weinig onderhoudskosten. Zeker in de eerste jaren! Dat is natuurlijk wel anders met een bestaande woning. Hoe nieuwer het huis is, hoe beter alles in elkaar steekt – en de komende jaren ook nog wel in orde zal blijven. Een ideaal vooruitzicht.

Zelf keuzes maken voor de inrichting

Bij sommige nieuwbouwprojecten heb je de kans om zelf actief mee te denken over de precieze aankleding van je huis. Je bent immers de eerste persoon die er gaat wonen, aan jou de eer om hierover na te denken! Van de afwerking van de muren tot de stopcontacten, om maar wat voorbeelden te geven. Als het je tof lijkt om hierover mee te denken, is een nieuwbouwhuis zeker passend bij jouw woonwensen!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden