Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

3x musthave verlichting tijdens grauwe dagen

Tijdens de winterperiode hebben we allemaal toch wat meer last van de winterdip. Doordat er weinig zonlicht is, hebben we minder energie en motivatie om de dag productief en positief door te komen. Daarom is het geen slecht idee om te zorgen dat je huis voorzien is van goede, maar vooral sfeervolle verlichting. Bekijk deze drie ideeën om alvast wat inspiratie op te doen.

Voor je thuiskantoor

Nu veel van ons thuiswerken, is het een must om je werkplek comfortabel te maken. Hadden ze voorheen bij jou op kantoor ook van die felle TL-lampen? Dat hoeft gelukkig niet in je eigen thuiskantoor! Ga in deze ruimte niet voor super sfeervolle verlichting, want je moet wel geconcentreerd (en vooral wakker!) blijven. Kies daarom bijvoorbeeld voor sfeervolle verlichting in de gehele ruimte en voeg een goede spot toe op je bureau. Zo blijf je gefocust achter je computer, maar wel in een gezellige ruimte zonder klaslokaallicht.

In de woonkamer

In de woonkamer zal je de meeste tijd doorbrengen. Daarom is het essentieel om hier goede verlichting te hebben, vooral als je ’s avonds na je werk neerploft op de bank. Zorg voor een knusse sfeer door verschillende staande lampen met bijvoorbeeld industriële hanglampen te combineren. Zo creëer je een supermoderne look, maar wel met een knusse sfeer. Als je ook nog zorgt dat je de lampen kunt dimmen, is jouw woonkamer een heerlijke plek om de grauwe dagen door te komen.

Soorten slaapkamerverlichting

In de slaapkamer wil je tot rust komen. Hierbij geldt; ga vooral voor sfeervol en zeker niet te fel. Je kunt een voor een hanglamp gaan in het midden van de kamer, of juist kiezen voor aparte lampjes aan beide zijden van het bed. Zo kunnen jij en je partner zelf het licht uitdoen wanneer jullie willen slapen. Wellicht lees je nog een boek of tijdschrift voordat je naar bed gaat, dan is een feller bedlampje echt wel een must. Kies een combinatie van een sfeerlamp en een spot die je op je boek kunt richten. Er zijn ontzettend veel soorten bedlampen om uit te kiezen, dus bedenk je goed waar je het licht voor nodig hebt.

Verlichting tijdens deze dagen is echt wel heel belangrijk voor je gemoedstoestand en kan ervoor zorgen dat je humeur verbetert. Door elk van de bovenstaande ruimtes goed te verlichten, versterk je je activiteiten in deze kamer. Zo zorg je dat je productiviteit boost in je werktijd, positiviteit vindt in de woonkamer en rust ervaart in je slaapkamer. Doe jezelf dus een plezier en gun jezelf wat mooie verlichting in huis tijdens de komende grijze maanden.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden