Lokaal nieuws vrijdag 13 november 2020

Amsterdamse plinten als finishing touch

Elk huis is uniek. Zo ook een nieuwbouwhuis. Toch is van een nieuwbouwhuis een unieke eigen woning maken, misschien wat lastiger dan van een eeuwenoud grachtenpand. Aan de andere kant, niets is natuurlijk leuker dan dat jij de nieuwe historie van een huis gaat bepalen.

Een nieuw huis is als een onbeschreven blad waaraan jij herinneringen gaat toevoegen. Een huis waar je leven in gaat brengen, een thuis met een verhaal van gaat maken. En dat kan, als je je eigen touch maar toevoegt.

Stralend wit

Kies je voor een witte basis, dan start je met een kleur die vele gezichten heeft en die ook nooit uit het interieurbeeld zal verdwijnen. Je kiest voor een basis waar je heel gemakkelijk kleuraccenten aan kunt toevoegen. Waarbij je, als je het slim aanpakt, je met details in kleur kunt wisselen in seizoenen, trends en jouw humeur.

Wit is een basis. Een pure onderlaag die zo mooi is dat zij zichtbaar en onzichtbaar tegelijk veel invloed heeft. Want juist in een witte basis kun je accenten laten stralen. Kun je licht vangen en subtiele details een koninklijk plekje geven.

Mooie plafonds als grondvoorwaarde

Het lijkt alsof je het niet ziet, maar mooie strakke wanden of plafonds geven rust in een ruimte. Bij een nieuwbouwwoning ben je dan wel voorzien van nieuwe wanden en plafonds maar toch hebben ze enige afwerking nodig om die basis te leggen waarop jij verder kunt bouwen. Die basis leg je bijvoorbeeld met mooi strak gestucte laag zonder oneffenheden of scheuren. Ga dus niet zelf je nieuwbouw stucen maar kies liever voor een goede stukadoor. De basis die een stukadoorsbedrijf legt, is echt een meerwaarde voor je huis. Je huis uniek maken is dus eenvoudiger dan je denkt. Een gesprek met stukadoor Amsterdam geeft je genoeg ideeën voor een uniek huis

Amsterdamse touch

Hadden we vroeger de unieke gevels die per regio verschillend waren, kun je jouw huis natuurlijk best een eigen touch geven. Niet alleen door het ontwerp van je huis of de kleur van de voordeur of dakpannen maar binnen; uitbundig of heel subtiel. Denk maar eens aan de oude prachtige gebouwen van vroeger. Met glas in lood ramen bijvoorbeeld. Of de paleizen die versierd werden met muurschilderingen en zelfs plafondschilderingen. Geen gebouw was hetzelfde. Soms uitbundig maar ook subtiel met prachtige  ornamenten of bladgoud wat een statige maar ook een geheel eigen touch aan de kamer toevoegde.

Anno 2021 kiezen we niet voor overweldigende tierelantijntjes maar voor subtiel aangebrachte details. Accenten die je huis wel die unieke en persoonlijke touch geven meegeven maar toch de rust bewaren. Een knipoog naar de stad maak je bijvoorbeeld met mooie platte sierlijsten die niet voor niets de bijnaam “Amsterdamse plinten” dragen. Je laat ze aanbrengen in je woonkamer of als welkom in de hal. Maar ook je badkamer geef je hiermee een eigen uitstraling. Een unieke persoonlijke touch zonder afbreuk te doen aan ruimte en design.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden