Lokaal nieuws donderdag 02 juli 2020

Hout bepaalt voor groot deel sfeer van ons interieur

Hout is altijd een mooi materiaal geweest om meubels van te maken. Nog altijd kiest een groot aantal mensen voor hout in de huiskamer, keuken, tuin en zelfs in de badkamer. We geven enkele voorbeelden.

Nu steigerhout minder vaak binnen, maar vooral buitenshuis wordt ingezet, wil dat niet zeggen dat we geen hout meer toepassen bij de inrichting van ons huis. We kiezen echter voor een andere houtsoort. Er wordt gekozen voor een hoge kwaliteit massief hout dat eventueel wordt bewerkt om nog duurzamer te zijn.

Houten wastafelmeubel in de badkamer? Kan prima

Dat is bijvoorbeeld het geval in onze badkamer. Nog niet zo lang geleden werd hout in de badkamer afgeraden. Het zou kromtrekken vanwege het vocht en geen lang leven beschoren zijn. Dit is inmiddels achterhaald. Een wastafelmeubel van massief hout, dat een beschermende behandeling heeft ondergaan met een speciale lak kan jarenlang mee. Het trekt niet krom en scheurt of verkleurt niet.

Houten ronde eettafel is een eye-catcher

In de eetkamer of keuken kiezen we regelmatig voor hout en behalve een houten keukenblad is de eettafel een belangrijk item. Vooral de ronde eettafel wint meer en meer terrein. Dat is niet voor niets. Het is een de vorm die ervoor zorgt dat je elkaar veel beter ziet en het geeft een huiselijke sfeer. Sommige bladen zijn gemaakt van centimeters dik eiken en dat mag gerust een eye-catcher in het interieur worden genoemd. Zeker als daar ook een zwart stalen frame onder zit. Bij een diameter van een ruime meter kun je er makkelijk met vier mensen aan plaatsnemen. Wil je met meer mensen zitten dan schuif je gemakkelijk krukjes bij of kiest voor een tafel met een diameter van anderhalve meter. Daar kunnen wel zeven mensen aan samenzitten.

Comfortabel in de tuin: steigerhouten loungebanken

De tuin kan in deze tijd van het jaar natuurlijk niet achterblijven. En hout in de tuin is altijd prachtig. Een loungebank van steigerhout past geweldig mooi, zeker als er lekker comfortabele dikke kussens op liggen. Dan kun je je de hele zomer prima in de tuin vermaken. Op zwoele zomeravonden is de keuze voor lekker lang buiten zitten snel gemaakt. Zo’n loungeset is in alle soorten en maten verkrijgbaar. Met salontafel, hocker en de juiste kussens heb je een complete tuininrichting te pakken. Het mooie van steigerhout voor buiten is dat het in ongeveer een jaar mooi vergrijst.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden