Lokaal nieuws donderdag 28 november 2019

Een nieuwe vloer!

Misschien ga jij binnenkort verhuizen? Woon je al jaren in een huis met een ‘saaie’ vloer? Of heb jij gewoon erg veel zin in een nieuwe verandering? Het kan allemaal. Er zijn zo veel verschillende opties als het gaat om vloeren. Denk aan tapijt, laminaat of een gietvloer bijvoorbeeld. Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe vloer? Je leest het in deze blog. Let’s begin.

Kijk naar je interieurstijl

Voordat je een keuze gaat maken is het belangrijk om te kijken naar je eigen huis. Wat voor stijl heb je en wat past hier goed bij? Kijk altijd eventjes op Pinterest voor wat inspiratie en je bent alweer een stapje verder. Heb jij boho stijl? Dan staat een houten vloer prachtig in huis. Heb jij een moderne/stoere inrichting? Dan staat een gietvloer perfect.

Marmer

Er zijn veel verschillende soorten vloeren en wil beginnen met marmer. Wat een prachtige look geeft dit! Marmer straalt luxe en exclusiviteit uit en zie je ook veel in badkamers en keukens. Ben jij dol op marmer en past dit helemaal in jouw huis? Zorg er dan ook voor dat je een bijzettafel, keukenblad of een wandje ook in het marmer hebt. Zo creëer je direct een eenheid in huis.

Hout

Een houten vloer is al een lange tijd erg populair. Hout geeft een natuurlijke look en is met veel verschillende stijlen en kleuren in huis te combineren. Er zijn veel soorten houten vloeren. Heb jij een klein huis? Neem dan een lichte kleur, zo lijkt de ruimte groter. Heb jij een wat groter huis? Dan staat een donkere vloer erg warm.

Leren vloer

Misschien is dit wel de eerste keer dat je ervan hoort! Heel vaak kom je dit namelijk niet tegen, maar origineel is het wel. Een leren vloer is onderscheidend en daarnaast heeft het ook een aantal voordelen. Het is namelijk milieuvriendelijk en recyclebaar. Ook is het goed schoon te houden, ideaal dus ;-). Door het lopen op de vloer ontstaan er zachte krassen. Dit geeft juist een stoer, geleefd effect.

Gietvloer

Een gietvloer staat erg stijlvol en is daarnaast ook nog eens tijdloos. Duurzaam en kwaliteit staan voorop bij deze vloeren en hierdoor gaat het jarenlang mee. Een gietvloer wordt gegoten en bestaat uit verschillende lagen. Daarnaast zijn de vloeren in verschillende kleuren te krijgen. Zo kies je de juiste kleur die past in jouw interieur.

Voordelen van een gietvloer

Er zitten een aantal fijne voordelen aan het hebben van een gietvloer. Zoals ik net al vertelde zijn de vloeren erg duurzaam, omdat je hier jaren mee kunt doen. Daarnaast is het leggen ook erg snel gedaan. Zo wordt een gietvloer in één keer gelegd in tegenstelling tot een houten vloer bijvoorbeeld. Als laatste is het schoonmaken erg gemakkelijk, je kunt namelijk goed stofzuigen en dweilen op deze vloer.

Welke stijl past goed bij een gietvloer?

Een gietvloer staat goed in vrijwel elk interieur. Toch zijn er een aantal stijlen die eruit springen. Denk bijvoorbeeld aan een modern, Scandinavisch of een industrieel interieur. Ben jij ook zo enthousiast over een gietvloer en wil je meer weten hierover? Neem dan een kijkje op de site Van Hollandse bodem.

 

Welke vloer past het beste bij jou in huis? Hopelijk ben je iets wijzer geworden na het lezen van deze blog!

 

 

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden