Lokaal nieuws woensdag 06 november 2019

Klusjes die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren

Een Amsterdamse klusjesman inhuren is tegenwoordig uiterst simpel te doen. Je hoeft alleen maar deze twee woorden op Google in te tikken en je vindt ontiegelijk veel werklieden die jouw klusjes kunnen uitvoeren. Toch heeft dit natuurlijk ook een groot nadeel, het kost namelijk geld. Een klusjesman is duur, zo simpel is het. Daarom is het aan te raden om zulke kleine klusjes zelf uit te voeren, wat gemakkelijk kan. Je hoeft hiervoor niet veel ervaring te hebben, terwijl je ook niet al te veel kennis hoeft te hebben.

Wat je wel nodig moet hebben is goed gereedschap, dat is niet meer dan logisch. Het is overigens sowieso een erg goed idee om een standaard set gereedschap in huis te hebben, je weet maar nooit waarvoor je het nodig hebt. Waarvoor je het zonder meer nodig hebt is om klusjes uit te kunnen voeren. Een verzameling van gereedschap dat je eigenlijk zeker moet hebben zal bestaan uit schroevendraaiers, een hamer, een meetlat, een waterpas, een sleutelset, een combinatietang, een plamuurmes, een hobbymes, een boormachine en een metaalzaag. Deze exemplaren hoeven niet perse duur te zijn, ook goedkoop gereedschap kan zeker goed genoeg zijn.

Nu je alle gereedschappen in huis hebt die je nodig hebt om de klusjes uit te kunnen voeren is het klaar om je hier gereed voor te maken. Dit kan gemakkelijk gedaan worden met het internet. De world wide web staat vol met handige video’s en handleidingen over hoe je dergelijke reparaties zelf kunt uitvoeren. Bovendien zijn er fora waarop je vragen kunt stellen aan deskundigen, wat zonder meer ontzettend handig is.

Er zijn een paar klussen in huis die je vaak kunt tegenkomen, een voorbeeld hiervan is het ophangen van een schilderij of een foto. Hiervoor heb je een boormachine nodig, net zoals een waterpas en schroevendraaiers. Hoe je zo een lijst ophangt kun je dus vinden op het internet. Ook kan het voorkomen dat je een kraan moet vervangen of repareren, waarvoor je een sleutelset nodig hebt. Een ander voorbeeld van een klus dat vaak voorkomt is het vastzetten van losse deurklinken. Dit is in principe heel gemakkelijk te doen, je hebt dan ook alleen maar een schroevendraaier nodig om dit uit te kunnen voeren.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden