Lokaal nieuws woensdag 10 juli 2019

Daarom kies je voor design in je nieuwe woning

Het inrichten van een nieuwe woning is een heerlijke bezigheid. Je verheugt je mogelijk al weken op het moment dat de stukadoor klaar is en de vloer is gelegd. Dan kan het spel van inrichten beginnen. Maar wáár begin je?

In de meeste gevallen heb je al bestaande meubels die meeverhuizen en plaats krijgen in je nieuwe huis. En het liefst voeg je daar iets nieuws aan toe. Je zoekt inspiratie via Pinterest, speurt in woonbladen en kijkt woonprogramma’s op televisie. Je komt erachter dat er zoveel is dat het nog een hele klus lijkt.

Designmeubels kom je ook tijdens je speurtocht tegen. Nu bestaan er heel wat vooroordelen over design. Het zou duur zijn, alleen maar passen in een modern interieur en louter strak van vormgeving zijn.

Flinders veegt vooroordelen over designmeubels van tafel

Woonwinkel Flinders laat het tegendeel zien en veegt deze vooroordelen direct van tafel. Designmeubels heten designmeubels omdat ze van een hoge kwaliteit zijn, niet in massa geproduceerd zijn en zo gecreëerd dat vorm en functie elkaar versterken. Bijkomend aspect is dat design veelal tijdloos is en in ieder interieur past. Of je nu kiest voor modern of klassiek, bohemian of Scandinavisch. Een goede designbank vind er altijd zijn plek. Dat zie je, dat voel je.

Neem nou de Vitra Polder Sofa, ontworpen door Hella Jongerius. Geen ‘gewone bank’, wel betaalbaar en een eyecatcher in ieder interieur. Of, waar je niet zo snel aan denkt misschien, gordijnen. Het bedrijf Kvadrat heeft een scala aan prachtige gordijnstoffen en biedt zelfs kant-en-klaar gordijnen aan. De interieuradviseurs van Flinders kunnen je daar goed over adviseren, zij zijn immers dealer van dit prachtige Deense merk.

Het gaat om de prijskwaliteitverhouding, ook bij design

Ah, en dan nog even over de prijs. Duur is een relatief begrip. Wat de een als veel geld bestempelt, wordt door een ander totaal verschillend beleefd. Het heeft te maken met keuzes. Veelal gebaseerd op de prijskwaliteitverhouding van een product. Als je weet wat een designproduct voor juiste kwaliteiten heeft, dan begrijp je ook de prijs. Dan gaat het niet langer over duur. Dan gaat het over jouw investering in de voor jou gewenste producten voor je ideale woning. Met de juiste sfeer, de juiste functie. En vooral mooi, toch?

Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer

Over mooi en functioneel gesproken; wie kent het aloude merk Gispen niet. Oud is het allerminst sinds er in 2008 een nieuwe home collectie kwam met onder andere tafels en uiteraard stoelen. Ook is er Gispen verlichting en dat brengt ons direct op een volgend belangrijk aspect van de inrichting.

Wist je dat de verlichting in je woning, bijvoorbeeld in de huiskamer, voor een groot deel de sfeer bepaalt? Aandacht voor de juiste verlichting is dan ook geen overbodige luxe. Designwinkels kunnen in veel gevallen een lichtplan bieden. Daar kun je enorm je voordeel mee doen. Het is de basis van een woninginrichting en wordt, helaas, nog te vaak vergeten. Als jij een nieuwe woning betrekt is designverlichting een geweldig goede stap voor het creëren van sfeer. De sfeer waar jij je in thuis voelt en die functioneel is.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden