Lokaal nieuws donderdag 23 mei 2019

Hoe kan je bij een nieuwe woning energie besparen?

Ben jij benieuwd hoe je energie kunt besparen in een nieuwe woning? Dan is dit het juiste artikel voor jou! In dit artikel komen namelijk diverse onderwerpen aan bod zoals groene energie en energierekeningen vergelijken. Interessant? Lees dan vooral door!

Groene energie

Wil jij graag geld besparen op de energierekening? Dan kan groene energie een slimme keus zijn. Voor je begint kun je bepalen of de energie die je woning voorziet van elektriciteit moet komen van fossiele brandstoffen of van duurzame bronnen. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende vormen van duurzame energie, maar ook tussen variabele en vaste tarieven. Als je geld wilt besparen zullen vaste tarieven een goede optie zijn, doordat je bij de meeste aanbieders kortingen krijgt die hoger liggen dan bij variabele tarieven.

Bewuste keuze voor de natuur

Wil je naast het letten op je portemonnee ook letten op de natuur? Dan is een groene energiebron echt iets voor jou. Neem nu bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hiermee je eigen energie opwekken op duurzame wijze. Door je eigen energie op te wekken, gebruik je 100% groene energie en is het niet schadelijk voor de atmosfeer. Hierdoor doe jij je bijdrage aan een beter milieu.

Naast dit bespaar je geld op lange termijn. Dit komt doordat je energierekening aanzienlijk lager zal zijn op maandelijkse basis en daarnaast zijn de kosten van zonnepanelen gemiddeld genomen binnen 7 jaar terugverdiend. Ieder jaar dat je langer in de woning woont zul je dus kunnen profiteren van gratis stroom. Nu moeten zonnepanelen geproduceerd worden, dit zorgt ook voor uitstoot zul je denken. Dit klopt, echter is de energie die het gekost heeft om te produceren binnen 3,5 jaar terugverdiend per zonnepaneel. Het is op de lange termijn dus een zeer slimme investering. En er zijn nog veel meer vormen van duurzame energie die gebruikt kunnen worden. Hierbij kun je denken aan windenergie, energie uit de golven (eb en vloed) en veel meer.

Energierekening vergelijken / overstappen

Nu wordt er vaak gedacht dat er een heleboel komt kijken bijĀ  energierekeningen vergelijken. Echter, is dit helemaal niet moeilijk. Maak je dus niet druk, het is makkelijk en veilig. Door energie te vergelijken, kun je voor jezelf een beeld schetsen en een duidelijk overzicht krijgen van wat de voordeligste keuze is. Als je dus wilt besparen, kun je gemakkelijk kijken welke aanbieder het voordeligst is en overstappen. Echter moet je wel opletten. Het heeft namelijk alleen zin om over te stappen als je contract opgezegd kan worden. Als deze optie er niet is, is dit uiteraard geen optie. Als je contract binnen minimaal 8 weken afloopt, kan het een uitstekende keuze zijn.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden