Lokaal nieuws maandag 20 mei 2019

De vloer als basis voor je interieur

De inrichting van je huis kan een weerspiegeling zijn van je karakter of tonen wat je ‘nodig’ hebt. Een druk brein heeft vaak behoefte aan een kalm interieur. Je vloer maakt een belangrijk onderdeel uit van je interieur. Sterker nog, het vormt de basis.

Vreemd eigenlijk, dat men bij het woord interieur eerder aan accessoires en verf lijkt te denken. Dit terwijl vloeren tegenwoordig in zoveel maten, kleuren en prints kunnen worden geleverd. Een budgetvriendelijke laminaatvloer met eikenhouten uitstraling of een spierwitte, moderne linoleumvloer is zeer bepalend voor de uiteindelijke sfeer in je woning.

Duurzame vloeren

Genoemde vloeren parkeren we in de categorie populair. Beide zijn onderhoudsvrij, duurzaam en veelzijdig. Laminaat is over het algemeen een iets goedkopere aanschaf.

We zetten de voordelen voor je op een rij:

Linoleum en laminaat: alle voordelen

Een linoleumvloer is een zeer duurzame en sterke vloer. Linoleum staat bekend om zijn geluiddempende, antistatische en allergievriendelijke kwaliteiten. Linoleum is krachtig en bijzonder hygiënisch. Vrijwel alle ziekenhuizen hebben een linoleumvloer om deze redenen. Het is bestand tegen het gewicht van zware meubels en kleurvast. Je hoeft je geen zorgen te maken om het verbleken van de kleur door bijvoorbeeld zonlicht. Kies je voor een laminaatvloer, dan pak je een goede prijs-kwaliteitverhouding mee. Laminaat heeft weinig onderhoud nodig en is in uiteenlopende prints en kleuren verkrijgbaar. Laminaatvloeren kunnen makkelijk 25 jaar mee. Let op: hoe dikker de toplaag, hoe beter de kwaliteit.

Neem geen risico

Ga je voor linoleum? Laat het leggen door een vakman. Wegens de dikte moet de ondergrond goed geëgaliseerd worden. Daarna moeten de linoleumstroken of linoleumtegels rechtstreeks op de ondergrond worden gelijmd. De naden moeten vervolgens aan elkaar worden gelast. Neem geen risico en laat het over aan een expert.

Liever laminaat? Ook dat kan tricky zijn. Wat is de juiste ondergrond? Zijn er vervelende hoeken? En wil je wellicht ook bijpassende plinten? Dit zijn zaken die je aan een specialist in laminaatvloeren kunt overlaten. Zo heb jij gegarandeerd lang woonplezier.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden