Lokaal nieuws vrijdag 28 december 2018

Parkeren in Amsterdam doe je zo

Je kent het wel; je rijdt helemaal naar de hoofdstad voor een afspraak of een dagje uit, en bent vervolgens uren op zoek naar een plekje voor je auto. Vind je een parkeergarage, dan staat hij vol. Vind je een goed gelegen parkeerplaats, dan ben je blut na een paar uurtjes. Gelukkig hebben wij enkele tips, zodat je niet opnieuw tegen deze problemen aanloopt.

  1. Bereid je voor

Op de website van Q-park kan je zien waar parkeerplaatsen zijn in Amsterdam, inclusief het adres en de beste route daarheen. Zo kan je op voorhand je GPS instellen op deze exacte plek, waardoor hij je er rechtstreeks naartoe navigeert. Bij de meeste parkeergarages kan je zelfs op voorhand een plekje reserveren, waardoor je verzekerd bent van een plaats, eens je daar bent.

  1. Parkeer vlak buiten het centrum

Is een parkeerplaats in het centrum wat prijzig voor jou? Zoek dan een plekje vlak buiten het centrum. Met het openbaar vervoer kan je namelijk overal heen in Amsterdam. Als je drukke trams en metro’s niet fijn vindt, is een ov-fiets een fijne optie om je door de stad te verplaatsen. Die zijn verkrijgbaar bij bijna alle NS-stations en kosten slechts enkele euro’s per dag. Het recept voor een goedkope citytrip!

  1. Deals bij evenementen

Ga je naar een wedstrijd in de Johan Cruijff Arena of een concert in de Ziggo Dome? Check dan goed de evenementenwebsite, vaak zijn er namelijk voordelige deals voor bezoekers van evenementen bij parkeergarages in de buurt. De parkeergarages van Q-park blijven ook nog eens 24/7 geopend, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om de tijd en de hele nacht dansen geoorloofd is!

  1. Parkeer bij een treinstation of op een luchthaven

Heb je er al eens aan gedacht om slechts een deel van de reis per auto af te leggen, en de rest per openbaar vervoer of zelfs vliegtuig? Op Schiphol en Eindhoven Airport kan je voordelig parkeren dankzij Park+Fly. Voor slechts enkele euro’s per dag is jouw auto de hele vakantie verzekerd van een plekje, en hoef je je na de terugreis niet te laten ophalen. Ook op treinstations zijn meestal veel voordelige parkeerplaatsen beschikbaar, van daaruit kan je verder reizen met het openbaar vervoer of met een ov-fiets.

  1. Overal parkeren met één kaart

Maak je vaak gebruik van parkeergarages? Vraag dan een Q-park SmartCard (https://www.q-park.nl/nl-nl/producten/smartcard/) aan. Hiermee kan je eenvoudig in- en uitrijden. Zo verlies je geen tijd door langdradige bezoekjes aan betaalautomaten, je betaalt met de SmartCard namelijk slechts een keer per maand voor al je parkeerbeurten.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden