Lokaal nieuws donderdag 13 december 2018

6 tips voor jouw nieuwbouw badkamer

De badkamer wordt een belangrijke plek in je nieuwe huis. Het is de plek waar je de dag begint en ook eindigt, waar je je tanden poetst en in bad gaat en waar je soms ook naar het toilet gaat. Het is misschien wel de meest persoonlijke plek van het huis waar je je helemaal thuis moet voelen. Bij  nieuwbouwwoningen ligt hierin een grote kans, deze kun je namelijk precies inrichten zoals je zelf wilt! Om je hierin wat op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet. Ook voor de nieuwbouwwoningen die niet hagelnieuw zijn, hebben we een aantal hele leuke dingen.

Check goed hoeveel badkamerspullen je zelf kunt aanleveren.

Hier begint het! Check goed bij de aannemer of je de badkamerspullen zelf kan aanleveren en of dit gevolgen heeft voor de meerwerklijst. Maak vervolgens goed helder wie wat doet; wat doe jij zelf, wat doet de aannemer en wat doet een eventuele externe partij als een bouwmarkt of klusjesman.

Kies voor één eyecatcher waar je heel erg blij van wordt.

Ook op het gebied van badkamerartikelen geldt the sky is the limit. Een handig uitgangsput is daarom om voor één ding te gaan waar je heel erg blij van wordt en wat mag kosten. Liefst valt het dan ook nogal op en wordt het een echte eyecatcher. Denk aan een vrijstaand bad, een luxe badkamermeubel, een designradiator, mooie wastafels in komvorm, unieke kranen of een overheerlijke regendouche.

Zorg dat er lijn zit in de stijl van je badkamer.

Hoewel het bij nieuwbouw verleidelijk is om een soort best-of verzameling aan badkamerartikelen te gebruiken, leert de ervaring dat het op lange termijn fijn is als er toch wat lijn in je stijl zit. Handig kan zijn om dan dingen te kiezen uit badmeubelsets zoals je die bij sommige bouwmarkten ziet. Een andere oplossing is om heel eenvoudig rekening te houden met de kleur van de muren en die van de materialen. Houd je van houten badkamermeubelen? Trek deze lijn dan door en vermijd plastic of metaal. Qua kleur geldt: kies voor één kleur en dan liefst iets neutraals, de badkamer is toch ook een plek om tot rust te komen.

Geef de vloer wat extra aandacht.

Naast de nieuwe meubels in de badkamer is het ook handig om wat op de vloer te hebben: een vloerkleed(je), een badmat en een eventuele toiletmat. Dit voelt om te beginnen warm aan de voeten en geeft ook wat extra sfeer bovenop de tegels of overige bedekking. Maar als je het kunt betalen is vloerverwarming een absolute aanrader. 

Warm licht is geen overbodige luxe.

Als je je toch alle verlichting gaat doen, houd er dan rekening dat het fijn is om warm licht te hebben in de badkamer. Aangezien je hier ook vaak voor de spiegel staat, is dat net een wat fijnere manier om de dag te beginnen.

Een geur doet wonderen!

Deze tip geldt voor alle badkamers: maak het eens af met een heerlijke geur. Dit zorgt net voor dat extraatje waardoor je je in jouw eigen spa waant. Veel plezier met verbouwen!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden