Lokaal nieuws vrijdag 30 november 2018

5 tips voor het wegwerken van kabels in huis

Helemaal klaar voor een avondje ontspanning kruip je op de bank. Maar in plaats van ontspannen, begin je jezelf binnen een paar minuten al te irriteren aan alle kabels. Want ja: die kabels zijn nu eenmaal nodig om van internet en tv gebruik te kunnen maken. Wel zo fijn als je deze, zeker in een mooie nieuwbouwwoning, even netjes weg kunt werken. Met deze vijf handige tips ben jij zo van die vervelende kabels af!

1. De valse wand

Je hebt vast al wel eens van een spanplafond gehoord: een egaal doek dat strak wordt getrokken om een oud, gescheurd of beschadigd plafond te verbergen. Dat spanplafond is vervolgens ideaal om op een mooie manier spotjes en andere lampen weg te werken. Wat een spanplafond doet voor het plafond, doet een valse wand voor je kabels. Plaats een valse wand onder je TV, bureau of waar je dan ook kabels weg wilt werken. Achter deze valse wand kun je alle kabels mooi verbergen, en eventueel zelfs (veilig) samenbinden om het georganiseerd te houden. Geen mens die de kabels ziet, en jij hebt daarnaast ook nog eens de mogelijkheid om die valse wand op originele manier te personaliseren.

2. Verven

Ben je af en toe liever lui dan moe? Dan kun je de kabels natuurlijk ook gewoon in dezelfde kleur als je muur verven. Op die manier vallen de kabels minder snel in het oog, en ziet het geheel er minder ongeorganiseerd uit. Zwarte kabels tegen een witte muur leveren natuurlijk veel contrast op. Witte kabels tegen een witte muur vallen daarentegen een stuk minder op.

3. Aan de onderkant wegwerken

Heb je een bureau of tv-kastje? Laat alle kabels hier dan achter vallen. Dit ziet er op het eerste opzicht wat rommelig en onoverzichtelijk uit, maar dit kun je makkelijk wegwerken. Monteer bijvoorbeeld een egaal doek aan de achterkant van je bureau of tv-kast. Laat het doek vallen en zorg er zo voor dat alle kabels erachter verdwijnen!

 

Lees de tips van Telfort over kabels wegwerken.

4. Kabeldozen

Kabeldozen en andere design oplossingen voor het moderne wonen blijven ontzettend handig om kabels weg te werken. Je monteert deze aan de onderkant van bureau of tv-kast, en werkt alle kabels op deze manier netjes weg.

5. Ophangen

Heb je teveel kabels en geen mooie oplossing om deze te verbergen? Hang ze dan op aan de binnenkant of tegen de zijkant van het meubel. Een haakje aan de binnenkant van het bureau, of tegen de achterkant van je tv-kast kan al veel overzicht en ruimte creëren.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden