Lokaal nieuws woensdag 08 augustus 2018

Waar let je op bij een nieuwe inrichting

Er zijn meerderen zaken waar je rekening mee houdt bij het opnieuw inrichten van je woning. Het kan voor de toekomst heel handig zijn als je nu goed nadenkt over de meubels die je koopt. Gemiddeld woont iemand 7 jaar in zijn huis en wordt er daarna verhuist. Wel zo handig als meubels die langer meegaan ook in je nieuwe huis passen. Zo voorkom je dat je meerdere keren moet investeren in meubels.

De tips op een rij:

  1. Overzicht

Probeer voor jezelf een overzicht te maken van de meubels die je denkt nodig te hebben. Praten we over een gehele nieuwe inrichting of hou je bestaande meubels aan. Als je een volledig nieuwe inboedel wilt is het handig om eerst te starten met de basis, oftewel meubels als een bank, eetkamertafel, stoelen en een fauteuil. Als later blijkt dat je voldoende ruimte over hebt dan kun je altijd nog meer meubels of accessoires aanschaffen.

  1. Maten

Zorg dat de afmetingen van de ruimtes duidelijk opgemeten zijn. Dit geldt zeker bij een totaal nieuwe inrichting om te bepalen of alles past en of er voldoende bewegingsruimte is. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van een nieuwe bank is het van belang op te weten of deze groter of kleiner is dan de huidige bank. Het maken van een plattegrond kan hier uitkomst bieden.

Tip: kijk ook goed naar de afmetingen van ramen of deuren en of een meubel daar doorheen past. Een nieuw meubel moet tenslotte wel je huis in kunnen.

  1. Stijl

Bepaal van tevoren wat je stijl is en waar je naar op zoek bent. Oriënteren is goed en helpt je vaak op weg naar de juiste stijl. Je eigen stijl weten gaat je in ieder geval een hoop tijd schelen. Internet is hierbij een prima raadgever zijn, sites als Pinterest en de diverse online meubelwinkels geven inspiratie. Heb je een partner? Bespreek dan wat je mooi vind zodat je samen tot de juiste invulling komt.

  1. Budget

Net als bij veel zaken kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Het is in ieder geval verstandig om vooraf je budget te bepalen; wat wil je per meubelstuk en in totaal uitgeven. Probeer in elk geval altijd te onderhandelen over de prijs want zeker wanneer je meerdere meubels bij 1 winkel koopt is er nog onderhandelingsruimte. 

  1. Spaargeld of koop op afbetaling?

Koop je de meubels met spaargeld en past het binnen je budget dan hoef je nergens over na te denken, mogelijk moet je bij de bank even je pinlimiet ophogen en het spaargeld op je betaalrekening overboeken als de meubels geleverd worden. Koop op afbetaling kan ook een prima oplossing zijn als je even niet over voldoende geld beschikt. Het is dan wel verstandig om van tevoren te kijken naar de kosten die je hiervoor moet betalen. Koop op af betaling is vaak weer duurder dan een officiële lening aanvragen, mogelijk is dat dan ook een prima alternatief voor je.

Kom je er niet uit of heb je meer hulp nodig bij het vinden van de juiste meubels? Dan kun je natuurlijk altijd nog een expert of stylist in de arm nemen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden