Lokaal nieuws woensdag 11 juli 2018

Wonen in Amsterdam

Een uitgebreide grachtennetwerk, mooie authentieke en smalle gevelhuizen en oneindig veel artistiek vermaak… Amsterdam heeft het allemaal. De Nederlandse hoofdstad staat bekend om haar erfenis uit de Gouden Eeuw en de vele etnische invloeden die haar nu tot een echte wereldstad maken. Wonen in Amsterdam is dan ook een geweldige beleving. Altijd gezelligheid om je heen, develen activiteiten in Amsterdam en de cultuur om je heen maken Amsterdam een unieke plek om te wonen.

Huurwoningen en Koopwoningen aan de Amsterdamse Grachten
Wanneer je mensen naar Amsterdam vraagt, krijg je geheid te horen dat de velen grachten typerend voor Amsterdam zijn. En dit klopt ook! Amsterdam heeft meer grachten dan het populaire Venetië.
Met 165 grachten en vier keer zoveel bruggen dan Venetië, staat Amsterdam ook wel bekend als het Venetië van het Noorden. Rondom de gracht van Amsterdam vindt je voornamelijk koopwoningen, maar ook huurhuizen .In 2010 is de Amsterdamse grachtengordel zelfs op de UNESCO World Heritage List geplaatst: de grachten van Amsterdam zijn een monument van wereldformaat!

Naast de mooie grachten en gevelhuizen van Amsterdam, heeft Amsterdam ook de meeste museumsper vierkante meter van alle steden op de wereld. Er zijn welgeteld 51 geregistreerde musea te vinden in ‘Mokum’, de bijnaam voor Amsterdam (Hebreeuws voor ‘stad’). In het Museumkwartier zelf al bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en
Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Daarnaast zijn er ook altijd vele straatartiesten en is er veel streetart te vinden, wat Amsterdam haar artistieke karakter geeft. En eventjes picknicken of barbecueën in de buitenlucht is als vanzelfsprekend in Amsterdam. Er zijn verschillende parken (groot en klein) waar altijd mensen zijn, waar kinderen met elkaar spelen en waar de leukste festiviteiten worden georganiseerd.

Fietsen
Alles is in de dominante stad van Nederland te doen. Het gemak dat je op de fiets kan springen om even naar de film of een museum te gaan is in andere plaatsen niet altijd vanzelfsprekend. Bovendien heeft Amsterdam meer fietsen dan inwoners. In Amsterdam zijn namelijk meer dan één miljoen fietsen te vinden, terwijl er rond de achthonderdduizend mensen wonen.

Bovendien is Amsterdam een van de weinige steden in de hele wereld waar je een parkeergarage kan vinden voor fietsen. Dat Amsterdam dan ook ruim vierhonderd kilometer aan fietspaden heeft, is niet gek. De mobiliteit in de stad per fiets is dus erg hoog.

Openbaar vervoer
Wanneer het Nederlandse weer je tegenhoudt om de fiets te pakken, zijn er genoeg andere mogelijkheden om je te verplaatsen in de Nederlandse hoofdstad. Met vijftien tramlijnen, drieënveertig buslijnen, vier metrolijnen en zes veerverbindingen kan je je zowel overdag als ’snachts makkelijk verplaatsen. De veerverbindingen over het IJ voor voetgangers, fietsers en
bromfietsers zijn zelfs gratis en brengen je dag en nacht van Amsterdam Noord naar het Centraal Station en andersom. De andere openbaar vervoer mogelijkheden zijn ook altijd goedkoper dan een auto in Amsterdam.
Bovendien heb je de zekerheid dat je overal kan komen, wat met een auto niet altijd mogelijk is en ben je milieubewuster bezig.

Wonen op vijf minuten loopafstand van de drukbezochtste winkelstraat van Nederland, de Amsterdamse Kalverstraat, of in een van de vele wijken rondom het centrum van Amsterdam klinkt dus als muziek in de oren voor mensen die van gezelligheid houden. Er zijn veel mogelijkheden qua woningen in Amsterdam. Van authentieke gevelhuizen langs de grachten tot gezellige rijtjeshuizen inrustige wijken en van ruim 2.500 woonboten tot landhuizen, er is keus genoeg! De diversiteit aan woonmogelijkheden trekt ook verschillende mensen aan. Met de 175 verschillende nationaliteiten die Amsterdam telt, is het de stad met de meeste verschillende afkomsten ter wereld.

En met deverschillende winkeltjes en cafeetjes die Amsterdam rijk is, kan jij heerlijk genieten. Goed nieuws voor de koffieliefhebbers: Amsterdam is de op één na grootste koffie consumerende stad ter wereld, gemiddeld worden er 3,2 kopjes koffie per persoon gedronken op een dag. Kortom, meer redenen
heb je niet nodig om in Amsterdam te wonen!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden