Lokaal nieuws maandag 26 februari 2018

Geen ergernis maar woongenot

Er zit maar een dun lijntje tussen ergernis en woongenot, meent Joop Kits van Vloerdeluxe uit Enschede. “Als je tien jaar lang bij mensen thuis komt om hun vloer te onderhouden, wil je maar één ding: exact bieden wat de klant wenst in een hoge kwaliteit. Daarvoor moet je heel transparant zijn en de juiste informatie geven. Alleen op die manier houd je ergernis buiten de deur.”

Bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning moeten er razend veel keuzes worden gemaakt. Denk maar aan een nieuwe keuken en de inrichting van de badkamer. Daar wordt veelal flink in geïnvesteerd. Niet alleen in euro’s, maar zeker zoveel in tijd. Het is wikken en wegen en alle voor- en nadelen passeren de revue.

Dan moet er ook nog een vloer worden gekozen. In veel gevallen wordt er een keuze gemaakt tussen hout of pvc, en daar blijft het bij. “Mensen zijn niet altijd op de hoogte van wat er werkelijk mogelijk is, als het om bijvoorbeeld een houten vloer gaat. Ik hoor nog maar al te vaak dat er gedacht wordt dat er vanwege de vloerverwarming geen houten vloer gelegd kan worden. Ik pleit er dan ook voor dat mensen heel goed worden geïnformeerd. Niet vanuit een showroom, maar bij hen thuis. Aan de keukentafel.”

‘Daar miste de bezieling’

Aan het woord is Joop Kits, één van de eigenaren van Vloerenstudio Vloerdeluxe uit Enschede. Een landelijk opererend vloerenbedrijf, ontstaan als groothandel/fabrikant. “In de beginjaren leverden wij vloeren en zat er een verkoper tussen, maar ik vond al snel dat daar de bezieling miste. Een vloer is beeldbepalend in een woning, is een flinke investering en ik wilde echt de mensen daar goed over voorlichten. Als houthandelaren hadden wij de kennis en kunde om dat te doen en vandaar dat we zelf de verkoop wilden gaan verzorgen. De klant moet een gerichte eigen keuze kunnen maken, moet krijgen wat hij wenst en wil, op basis van de juiste gegevens. Hij moet weten wat wel en niet mogelijk is. Dat geeft woongenot en bespaart veel ergernis. Die twee liggen dicht bij elkaar en daarom pakken we dat heel zorgvuldig op.”

Wij bieden een Total Care-programma

“Nederlanders zijn gevoelig voor wat iets kost. Dat is niet erg, als je maar weet wat je er voor krijgt en daar ontbreekt het vaak aan. Ik maak klanten altijd opmerkzaam op waar de vloer vandaan komt, welke kwaliteit deze heeft, hoe deze is opgebouwd, wat er mogelijk is in verband met bijvoorbeeld vloerverwarming en hoeveel onderhoud de vloer nodig heeft. Dat onderhoud bijvoorbeeld kan het verschil maken tussen genot en ergernis. Zo bieden wij mensen een Total Care-programma. Tien jaar lang wordt de vloer iedere 2,5 jaar gereinigd en opnieuw afgewerkt met een slijtvaste laag.”

De houten vloer blijft levenslang goed

Dat onderhoudsplan zit al bij de aanschafprijs van de vloer in. Als klant kom je niet voor verrassingen te staan. “Een klant betaalt voor de vloer een vaste prijs. Dan heb je een duurzame vloer die voldoet aan alle milieu-eisen, in de gewenste kleur, geschikt voor vloerverwarming. Veelal een houten vloer met een multiplex onderlaan en een 4 millimeter dikke toplaag die het zo sterk maakt als een massieve vloer. Die toplaag is maar liefst drie keer te schuren en heeft dezelfde levensduur als een massieve vloer, maar door dit duo-systeem werkt de vloer veel minder en is daarmee een stuk sterker en duurzamer. Eigenlijk blijft de vloer levenslang goed.”

Een groen gecertificeerde PVC vloer

PVC is een vloer waar nog weinig over bekend is. Joop Kits: “Het zou een sterke onderhoudsvrije vloer zijn en dat is alles wat men vaak weet. Wat de klant vaak niet weet is dat de gemiddelde pvc vloer nogal wat slechte stoffen in zich draagt, zoals fosfaten. Daar laat je dan je kinderen over kruipen en spelen. Wat dat met de gezondheid doet op de lange termijn, is nog niet bekend, maar in Engeland en Ierland worden er al serieuze maatregelen tegen getroffen. Ik wil de klant hier absoluut bewust van maken en het zal je niet verbazen dat wij met een heel andere pvc vloer werken, een groen gecertificeerde vloer. Daarin huizen geen gevaarlijke stoffen. Deze zijn vervangen door materialen uit de speelgoedindustrie. Veilig en duurzaam. Dàt is wat de klant echt moet weten en daar sta ik voor.”

Onderhoudsvrij is een pvc vloer overigens niet altijd. “Deze zul je ook om de 2,5 jaar met polish moeten behandelen om onder andere krassen te verwijderen. Ook hiervoor bieden wij het Total Care-programma. En weet even: als je tien jaar lang bij mensen over de vloer komt, dan bied je kwaliteit. Daarin nemen wij geen enkel risico. Wij willen tevreden klanten en doen daar alles aan.  Als de klant geen ergernis ervaart, ervaren wij die ook niet.”

Meer informatie vind je www.vloerdeluxe.nl.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Aanmelden