Specialisten

Zelf woont ze in een nieuwbouw appartement in het Amstelkwartier, gelijkvloers, midden in de stad en met een gezin met kinderen. De zoektocht naar dé woning kan ze zich nog goed herinneren. Daardoor weet ze als geen ander wat er allemaal kan spelen bij haar klanten. Hierdoor maakt het niet uit of je op zoek bent naar een nieuwbouwwoning, bestaande bouw, een gezin hebt of alleen alle keuzes moet maken. Bij Jessica Peters Interieurstyling & Ontwerp ben je altijd in goede handen.

‘Het gevoel wat jij wil krijgen wanneer je je woning binnenkomt, dat is belangrijk!’ zegt ze. Bij haar opdrachten gaat Jessica Peters, eigenaar van de gelijknamige Interieurstyling & Ontwerp, direct bij de intake naar dat specifieke moment. Pas daarna komt het functionele aan bod en vandaaruit de stijl, de kleuren en de materialen. ‘En als we dat in kaart hebben, dan gaan we kijken waarbij je wil dat ik je ga helpen. Gaan we tot in detail met een shoppinglist of alleen voor inspiratie? Of laat je mij ook het afstylen doen, waarbij ik jouw bestaande spullen combineer met nieuwe items.’

De intake is belangrijk

‘Weten wat mijn klant nodig heeft, is uiteraard de basis’ zegt Jessica. Dat gaat over het gevoel dat je wil hebben als je jouw huis binnenkomt, maar ook over functies van je huis. ‘Heb je een werkplek nodig, heb je veel spullen die opgeborgen moeten worden of gaat er het nodige weg. Ben je alleen, met zijn tweeën of heb ook je kinderen die willen spelen en speelgoed hebben. Ga je bestaande dingen wegdoen of moeten ze een plek krijgen in je nieuwe woning?’

Balans maar wel met een vleugje pit

Binnen de ontwerpen zijn ‘evenwicht’ en ‘balans’ de sleutelwoorden voor Jessica. Het gaat dan om een mooie mix van materialen en kleuren die een geheel vormen zodat er rust en balans in je huis ontstaan. ‘Dit zit vooral in de basis; denk aan wanden, vloeren en gordijnen. De pittige elementen die het huis detail en een bepaalde sfeer geven, die halen we uit de lampen en accessoires. Het zijn deze details en verlichting die zorgen voor de touch. Zo kun je ervoor zorgen dat het past maar niet saai wordt. Een kleine prikkeling van de zintuigen, zeg maar.’

Dat je die balans en rust ook prima kunt combineren met kinderen, bewijst haar eigen woning. Met kinderen in de leeftijd van 7 en 11 weet ze als geen ander dat er in huis geleefd moet worden. ‘Toch kun je ook dan gewoon balans in je huis creëren’, zegt ze. Door vooraf er goed over na te denken wat je nodig hebt en slimme opties in te bouwen. Zelfs in een appartement.

Alleen beslissen?

Zijn er uitdagingen voor een gezin, dan zijn er niet minder maar wel hele andere uitdagingen voor degene die alleen zijn en gaan verhuizen. Alleen alle keuzes moeten maken, kan echt lastig zijn. En ook vrienden willen niet altijd eindeloos mee shoppen of snappen wat jij met je huis wil. Daarom heeft Jessica ook de optie van mee gaan shoppen in haar pakketten opgenomen. Want een mooi thuis creëren voor diverse doelgroepen, dat is waar ze blij van wordt.

 

Diverse soorten styling & ontwerp

Naast nieuwbouw, maakt Jessica ook interieurplannen voor bestaande en oude woningen. ‘Nieuwbouw is vaak vierkant’ zegt ze, ‘dat vraagt om een andere styling. Daarnaast moeten er bij nieuwbouw meer keuzes gemaakt worden. Dat maakt het voor de nieuwe eigenaar wat lastiger om te bepalen waar ze moeten beginnen.

Om de klant een houvast te geven, heeft ze 3 ontwerp en stylingspakketten ontworpen. ‘Maar daarbinnen zijn uiteraard meer mogelijkheden’ geeft ze aan. ‘De pakketten zijn vooral een richtlijn.’ En dat is prettig, want naast indelingen ontwerp, herindelingen, interieuradviezen en kleuradvies, kun je ook nog eens kiezen of je een deel van je woning wil laten stylen, zoals de woonkamer, keuken, kinderhoek, je hele benedenverdieping of de hele woning? Heb je een simpele vraag? Ook dan kun je bij Jessica terecht. Een advies zonder shoppinglist, zonder 3D-print en zonder een heel pakket aan opties, maar gewoon met een uurtarief.  

Wil je een sfeerimpressie? Kijk dan ook eens op haar Pinterest account…Klik hier

of ga naar de website voor prijzen en portfolio...Klik hier

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.