Specialisten

Zelf klussen of klussen uitbesteden?

Steeds meer (met name) jongeren die bezig zijn met een nieuwbouwproject kiezen ervoor om de woning casco te laten opleveren en zelf bezig te gaan met het klussen in huis. Maar wat, als je nou niet een doorgewinterde doe-het-zelver bent? Welke klus kun je het best zelf aanpakken, en welke klus kun je beter uitbesteden aan een vakman?

Advies om zelf aan de slag te kunnen gaan

Aan de Wittenburgergracht in Amsterdam is Doe Het Zelf Wittenburg gevestigd. De buurtwinkel van maar liefst 650 vierkante meter heeft alles wat je maar nodig hebt voor welke klus je ook maar kunt bedenken. Er worden louter kwaliteitsartikelen verkocht. En belangrijker nog; het advies van de vakmensen die in de winkel werken komt allemaal uit eigen bouwervaring. “Een klus, uitgevoerd door iemand die niet veel ervaring heeft met klussen, valt of staat vaak met goed advies. Wij weten precies wat voor materiaal de klant nodig heeft voordat er geschilderd kan worden en welk gereedschap je het best kunt gebruiken. Het is geweldig om zelf een klus in huis aan te pakken. Doe-het-zelven kan enorm veel voldoening opleveren”, vertelt Johan Jonk. “Dankzij filmpjes op Youtube denken veel mensen echter dat klussen heel gemakkelijk is. Soms is dat zo, maar soms heb je er ook nog goed advies bij nodig.”

Unieke houtzagerij

Van sommige klussen is het verstandiger om deze uit te besteden. Een klus die je bij Doe Het Zelf Wittenburg uit kunt besteden is het op maat zagen van planken voor bijvoorbeeld een kast die je zelf wilt maken of voor een bijzondere bed in de slaapkamer. “Wij durven best te zeggen dat onze zagerij uniek is in Amsterdam. Dat komt mede door onze houtspecialist. Hij weet precies hoe hij het hout met zo min mogelijk afval voor u zaagt. Frezen, decoupeerzaagwerk; niets is te gek. Hoe moeilijk de zaagklus ook is. Dat wij een unieke zagerij in huis hebben blijkt wel uit het feit dat klanten niet alleen uit Amsterdam naar onze winkel komen, maar dat er zelfs klanten uit de omgeving van Utrecht speciaal de reis naar Amsterdam maken om hier hun planken te laten zagen.”

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.