Specialisten

De Hypotheker Amsterdam e.o.: persoonlijke aandacht voor je financiële toekomst

In 1997 startte Chris van der Salm als franchisenemer bij De Hypotheker van Baerlestraat. Hij noemt zichzelf een bevlogen ondernemer, en het beste bewijs daarvan is dat hij in de daaropvolgende jaren het aantal vestigingen van De Hypotheker in Amsterdam en de regio geleidelijk uitbouwde. Inmiddels is hij directeur van zeven vestigingen, al deelt hij die functie in Amsterdam Osdorp met collega Marc van Vriesland. Het gaat om de vestigingen Amsterdam van Baerlestraat, Osdorp en Bos en Lommer, Amstelveen, Purmerend, Volendam en Zaandam.

Chris van der Salm heeft bewust gestreefd naar een organisatie met een groot-regionale functie. “Door deze opzet kunnen we onze klanten optimaal voorzien van het beste financiële advies”, zegt hij. “Het grote voordeel is dat je onderling veel beter kunt samenwerken en afstemmen. We hebben korte lijnen tussen de afzonderlijke vestigingen. Als het nodig is, zijn mijn medewerkers – momenteel ruim 35 – inzetbaar op verschillende locaties. Dat komt de efficiency ten goede, zeker nu onze dienstverlening veel meer digitaal wordt aangeboden.”

De Hypotheker is sinds de start in 1985 uitgegroeid tot Nederlands marktleider in het selecteren, adviseren en realiseren van hypotheken en andere financiële zaken. “Ons uitgangspunt is dat we je als klant volledig ontzorgen”, aldus Chris. “Vanaf de zoektocht naar de beste offerte tot het afsluiten van de hypotheek. Uiteindelijk gaat het om één van de belangrijkste zaken in een mensenleven: je thuis.”

Lange-termijnrelatie

De Hypotheker gelooft en investeert daarom in een lange-termijnrelatie. Chris: “Ook na het afsluiten van je hypotheek geven we je het beste advies op het gebied van je woning- en geldzaken. Denk bijvoorbeeld aan je pensionering, het versneld aflossen van je hypotheek of het verlagen van je maandlasten uit de overwaarde van je woning. Ook kan het zinvol zijn om op latere leeftijd gewoon eens opnieuw te kijken naar de hypotheek die je hebt afgesloten.”

Bovendien sta je als grotere organisatie steviger in je schoenen in deze turbulente tijden, is de overtuiging van Chris van der Salm. “Door te voldoen aan steeds veranderende regelgeving willen we ervoor zorgen dat we er over pakweg tien jaar nog altijd zijn. Dat is lastig genoeg in deze markt, waar we toch met enige regelmaat andere partijen zien omvallen.’

Persoonlijk contact

De franchise-vestigingen van De Hypotheker waar Chris van der Salm de leiding over heeft, werden met name uitgebreid door enkele overnames. Maar veel groter dan de huidige omvang wil hij zijn organisatie niet laten groeien. “Met deze omvang kunnen we ons onderscheidende karakter tonen zonder dat dit ten koste gaan van het persoonlijke contact met onze klanten. Want daar hechten we veel waarde aan. Het is een eerste voorwaarde voor kwalitatief en betrouwbaar advies. Alleen als we onze klanten goed kennen, zijn we in staat het beste advies te geven voor een hypotheek of financiering die optimaal aansluit bij je wensen en je persoonlijke omstandigheden.”

Want hypotheekadvies blijft in de basis mensenwerk, vindt Chris van der Salm. “Daarom is het belangrijk dat je elkaar goed kent en op de hoogte bent van eventueel veranderende omstandigheden. Dan heb je behoefte aan teamleden die hun dossiers kennen. We zijn betrokken en bevlogen, zoeken altijd naar de beste oplossing.”

Volledig onafhankelijk

De Hypotheker is bovendien een volledig onafhankelijke organisatie, niet gebonden aan één of meerdere geldverstrekkers. “Wij ontvangen geen provisie van welke bank of instelling dan ook”, aldus Chris. “De Hypotheker vergelijkt meer dan 40 aanbieders op rente en voorwaarden. Zo weet je zeker dat je de hypotheek krijgt die passend is voor jouw situatie. Voor nu en in de toekomst. Daarnaast werken we nauw samen met partijen die gelieerd zijn aan deze markt, zoals makelaars en notarissen. We denken ook mee over verduurzaming en andere vormen van investering in je woning.”

Daarnaast biedt de Hypotheker, veelal via samenwerkingsverbanden, diensten in het verlengde liggen van de eigen dienstverlening. Een toegevoegde waarde vormt bijvoorbeeld de mogelijkheid van mediation bij echtscheiding. Chris van der Salm: “Dat doen we niet zelf, maar we onderhouden korte lijnen met collega’s die thuis zijn op dit terrein. Het is voor je financiële toekomst van grote waarde als je ‘on speaking terms’ kunt blijven met je voormalige partner.”

In samenwerking met gespecialiseerde partners kan de Hypotheker ook taxaties en bouwkundige onderzoeken laten uitvoeren, terwijl men eveneens passende financiering kan regelen voor verduurzamingsplannen zoals zonnepanelen of de aanschaf van een warmtepomp. Wie de Hypotheker inschakelt voor financiële diensten, betaalt een vast tarief waarvoor de experts aan de slag gaan. Het eerste gesprek – telefonisch, digitaal of op locatie – is altijd kosteloos.

De Hypotheker Amsterdam e.o.
T 020 66 22 861 (Van Baerlestraat)
www.dehypotheker.nl