Specialisten

Verkoopstyling: Verkoop je eigen huis sneller en tegen een betere prijs

Stel je voor: je hebt je oog laten vallen op een prachtig nieuwbouwproject. Een goede wijk, tuin op het zuiden, dichtbij je werk. Het hele plaatje klopt. Alleen, je moet nog wel even je eigen huis verkopen. Het liefst zo snel mogelijk, en het liefst ook voor een goede prijs.

“Nog voordat je de makelaar inschakelt is het handig om een verkoopstylist in de arm te nemen”, vertelt Rahwana Dekkers van Creations of D. “Voordat er foto’s gemaakt worden waarmee jouw huis op internet wordt gepresenteerd is het raadzaam om een stylist door jouw woning te laten gaan. Door je huis anders te presenteren maak je je huis een stuk aantrekkelijker voor een grotere groep mensen. Dat versnelt het verkoopproces en bovendien kun je vaak een betere prijs vragen voor je huis.”

Rahwana Dekkers is zelf verkoopstyliste. Zij zorgt voor een goed totaalplaatje van een woning. “Het is heel leuk om op Funda te zien dat er steeds meer aandacht is voor vastgoedstyling. Maar wat me daarbij wel opvalt is dat er vaak wel aandacht wordt besteed aan de woonkamer en de keuken, maar dat de slaapkamer en de tuin vergeten worden. Terwijl dat toch ook echte sfeerbepalers zijn.”

Verkoopstylisten rekenen af met alles in huis wat een koper zou kunnen afleiden van waar het werkelijk om gaat: potentie zien in een bepaalde ruimte. “Dat kunnen spullen zijn waaraan de persoonlijke smaak van de bewoner duidelijk is af te lezen, maar ook slechte afwerking. Zorg er daarom voor dat dat die lekkende kraan is vervangen, dat snoeren zijn weggewerkt en dat die achterstallige klusjes, waar je steeds maar niet aan toe komt, nu dan toch eindelijk zijn gedaan.”

Met een relatief kleine investering kan een verkopende partij behoorlijk wat waarde toevoegen aan zijn of haar huis. Dat druist vaak tegen de natuur van mensen in. “Het voelt gek om nog te investeren in het huis waar je graag vanaf wilt. Maar het betaalt zich dubbel en dwars terug. Een huis dat door een verkoopstylist onder handen is genomen verkoopt zich vaak sneller, en voor meer geld. Investeren loont echt!”

Wie zijn of haar huis verkopen wil, kan bij Creations of D terecht voor verschillende vormen van verkoopadvies. Rahwana komt met name bij mensen thuis, al kan de hulp ook online op afstand plaatsvinden. “Ik geef per ruimte advies. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het verplaatsen van meubilair, het verven van een muur of het weghalen van persoonlijke spullen. Zo zorg je ervoor dat mensen de ruimte zien, waar het tenslotte om draait.”

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.