Specialisten

Stappenplan voor het schoonmaken van je betonvloer

Als je net een nieuw huis hebt gebouwd in Amsterdam dan zal je natuurlijk ook net een nieuwe vloer hebben gekregen. Hierdoor zul je naar alle waarschijnlijkheid nog niet weten hoe je die vloer precies moet schoonmaken. Heb je gekozen voor een betonlook vloer of juist een vloer van echt beton? Bij die laatste optie is het belangrijk dat je e vloer goed reinigt aangezien beton gevoelig is voor vuil. Betonvloeren absorberen vloeistof en dit kan vlekken op het oppervlak veroorzaken. Gelukkig kun je dit voorkomen door de vloer goed te reinigen met behulp van het onderstaande stappenplan. Overigens kan dit ook van pas komen als je gekozen hebt voor een beton gietvloer, waarvan je de kosten kunt vinden via gietvloer prijzen.

Veeg de vloer

De eerste stap is om je betonnen vloer met een bezem te vegen. Dit wordt gedaan om stof te verwijderen voordat je de vloer gaat schrobben en dweilen. Een paar keer vegen helpt al het losse vuil op je vloer te verwijderen. Eventueel kun je hiervoor ook een stofzuiger gebruiken, maar over het algemeen is het toch beter om te kiezen voor een bezem om de betonvloer een beetje schoon te maken.

Maak een reinigingsoplossing

Neem een ​​emmer en vul deze voor driekwart met water. Voeg 1 kopje azijn en 2 theelepels van afwasmiddel eraan. Meng goed om een ​​zeepoplossing te maken. Er zijn overigens nog meer reinigingsoplossingen waar je gebruik van kunt maken. Ook zijn er speciale producten beschikbaar die hiervoor ingezet kunnen worden, maar de reinigingsoplossing die eerder genoemd is werkt in de meeste gevallen goed bij het reinigen van een betonvloer.

Schrob de betonvloer

Neem een ​​doek, dompel deze in deze oplossing die je eerder hebt gecreëerd en schrob je betonnen vloeren met behulp van de natte doek. Dit zal vuil, stof en puin verwijderen. Besteed speciale aandacht aan de hoeken waar zich vuil kan ophopen. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten op je vloer rusten voordat je doorgaat naar de volgende stap. Door dit te doen kan de reinigingsoplossing echt even goed intrekken, waarna je in de volgende stap eenvoudig al het vuil van je vloer van beton kunt halen.

Maak de vloer schoon

Neem een ​​emmer schoon water, dompel er een schone doek in, knijp het overtollige water eruit en begin met het dweilen van de tegels. Zorg ervoor dat je het hele vloeroppervlak schrobt. Telkens wanneer je merkt dat de doek donker en vuil wordt, spoel je deze af met water en ga je verder met reinigen. Het is dus van belang dat de doek constant gereinigd wordt, anders kun je de betonvloer niet echt schoonmaken.

Laat de betonvloer drogen

De laatste stap is om je vloeren op natuurlijke wijze te laten drogen. Wacht dus tot ze volledig zijn opgedroogd voordat je over je vloeren loopt. Het is dan ook van belang dat je niet de vloer gaat drogen met een doek, dit moet echt op een natuurlijke manier gedaan worden. Heb geduld!