Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise

Specialisten


“Nee, we hebben niet een soort handtekening waarvan je zegt: dat is nou typisch een ontwerp van Atelier Ami. We beperken ons niet tot één herkenbare stijl, maar laten ons vooral inspireren door wat we van jou als klant ontvangen. Jouw smaak en jouw voorkeuren voor kleuren, stoffen en materialen zijn voor ons leidend. Op basis daarvan ontwerpen we unieke, sfeervolle, maar zeker ook praktische interieurs met oog voor detail.”

Zo verwoorden Ineke van Dijke en Britt Ruhe de aanpak van hun interieurontwerp en- stylingbureau Atelier Ami. De twee vriendinnen werken samen als een hecht team van interieurstylisten, waarbij ze elkaar nadrukkelijk aanvullen. “We staan als team sterk omdat we elk onze eigen specialiteiten en voorkeuren hebben”, zegt Ineke. “We pakken alle ontwerptrajecten samen op, sparren samen en werken samen onze ideeën uit. Zo ontstaat altijd een uniek ontwerp.”

Ze werkten voorheen in andere branches: Ineke in de zorg en Britt in de modewereld. Toch zat hun voorkeur voor interieurs er al van jongs af aan in. Ze volgden opleidingen en aanvullende cursussen en besloten ruim twee jaar geleden de handen ineen te slaan. “We merkten dat we onze passie voor interieur, design, lifestyle, kunst en fashion deelden. Voordat we gingen samenwerken, hadden we elders al veel kennis en ervaring opgedaan.”

Praktische indelingen

Britt is sterk in het mixen en matchen van neutrale kleuren en materialen. Ze heeft veel kennis van verschillende stoffen en materialen en heeft het creëren van moodboards en persoonlijke concepten tot haar specialiteit gemaakt. Ineke deinst niet terug voor gedurfd kleurgebruik en heeft oog voor details en accenten. Daarnaast staat ze voor unieke, praktische indelingen.

“Want een interieur moet niet alleen de juiste sfeer hebben, het moet ook gewoon praktisch zijn”, vindt ze. “Het moet aansluiten bij je leefstijl, je gezinssituatie en je karakter. Heb je huisdieren, hobby’s, ga je graag tafelen met vrienden…al die aspecten zijn van invloed op het eindresultaat.”

Dergelijke vragen komen dan ook aan de orde tijdens het kennismakings- en het intakegesprek. “We hechten veel waarde aan persoonlijk contact in een gezellige, informele sfeer. We willen je als klant graag het gevoel geven dat we gaan samenwerken, dat we samen zoeken naar het beste resultaat dat helemaal bij jou past.”

In dat gesprek verzamelen Ineke en Britt zoveel mogelijk informatie die hen helpt om zich een beeld te vormen van wat je voor ogen hebt. “We stellen allerlei vragen over wat je mooi vindt en laten je sfeerbeelden uitzoeken”, licht Ineke de werkwijze van Atelier Ami toe. “We vinden het belangrijk om je beter te leren kennen, zodat we een goed beeld kunnen vormen van jouw leefsituatie en je smaak- en stijlvoorkeuren. Die vormen ons uitgangspunt. Die combineren we met onze creatieve ideeën en praktische oplossingen. Daarnaast vinden we kleur heel belangrijk: de juiste kleuren vormen eigenlijk de basis van elk interieur. Dat is echt een specialisatie van ons. Met goed en passend kleurgebruik kun je zóveel toevoegen aan een interieur.”

Adviespakketten

Daarnaast houdt Atelier Ami ook rekening met je budget. Om de klant op weg te helpen, bieden Ineke en Britt op hun website verschillende interieuradviespakketten aan. Zoals een kleurplan (waar naast je persoonlijke voorkeuren ook rekening gehouden wordt met bijvoorbeeld de lichtinval), een compleet interieuradvies (naar keuze met een 2D of 3D pakket), een advies date (antwoorden en adviezen waarmee je zelf aan de slag kunt), een ‘finishing touch’ (het afstylen van de ruimte) of een online brainstormsessie (één of twee uurtjes sparren voor adviezen die je zelf kunt uitvoeren).

“Deze pakketten vormen een leidraad, een indicatie van wat je van ons kunt verwachten”, zegt Britt. “Je kunt daarbinnen ook nog variëren. Maar we leveren toch vooral advies op maat.” De site toont ook afgeronde projecten die als inspiratie kunnen dienen.
Waaraan elk interieur moet voldoen? Ineke: “Het allerbelangrijkste is dat het bij jou past, dat het aansluit op je smaak, je leefstijl en je persoonlijke situatie. Maar ook dat je je er thuisvoelt, dat het warmte uitstraalt en dat je erin tot rust kan komen.”

Atelier Ami
T 06 21959119
atelieraminl@gmail.com
www.atelierami.nl